top of page

Projecten 2021 (met Curieus nationaal...)

foto 100in1day.png
Ploggen 26-06-21.jpg

100In1Day Belgium

Op zaterdag 26 juni 2021 vond de derde editie plaats van 100in1Day Belgium, hét feest van de actieve burger. Curieus ging voor 100 positieve & creatieve acties in Vlaanderen en Brussel op één dag. 

Ook Malle Curieus deed mee en organiseerde een plogging.

Ploggen is een combinatie van joggen en afval opruimen. Zo werken we samen aan een betere conditie én een nette buurt. Wie niet graag aan joggen deed,  mocht ook wandelen…

buiten-de-lijntjes-9789460015809.jpg

Buiten de lijntjes

Buiten de Lijntjes is een kleurwoordenboekje in zakformaat. Een boekje dat de fantasie prikkelt en de liefde voor taal en beeld wil doorgeven. De tekeningen en beelden gaan over het vinden van een nieuwe thuis, nieuwe vrienden, dromen van de toekomst en het zoeken naar een plek in de wereld.  Elke tekening wordt begeleid door het juiste Nederlands woord. Daarnaast is er een vertaling in het Frans, Engels, Duits en Arabisch. 

Buiten de Lijntjes is in de eerste plaats een boekje voor kinderen op de vlucht of kinderen die hier een nieuwe thuis vinden. Een welkomstgeschenk dat kinderen stimuleert om met taal en beeld aan de slag te gaan.

Curieus heeft dit boekje ontwikkeld op initiatief van Laïla en Bart Koubaa, het concept en verhaal komt helemaal van hen. 

De tekeningen zijn gemaakt door Mattias de Leeuw, Laura Janssens, Eva Mouton en Wide Vercnocke.

 

Malle Curieus mocht een 50-tal boekjes schenken aan MALUBIMPA, een vereniging die nieuwkomers wegwijs maakt.

Een getuigenis van een huiswerkbegeleidster: 

Toen we de boekjes “Buiten de lijntjes” van Curieus gratis kregen, beloofden we een verslag te maken van hoe we ermee werkten.

Eén boekje gaf ik aan een jonge mama van wie het kindje nog te klein is om zelf te kleuren. Maar de mama kan goed Engels lezen en zij kan het boekje gebruiken als een soort mini-beeldwoordenboek, omdat de woordjes er in verschillende talen bij staan.

In het andere gezin waar ik kom is het echt een succesverhaal. Ik gaf de twee lagereschoolkinderen elk hun eigen boekje en zij hebben daarin al flink gekleurd. Als ik bij hen kom oefenen we de woordjes van de tekeningen die ze al kleurden. De twee oudere kinderen van het gezin en ook mama en papa volgen mee. Animatie verzekerd!

De maatschappelijk werker van het Lokaal Opvang Initiatief van Zoersel zag ons bezig en was zeer geïnteresseerd in de boekjes. 

Mia.

Wil je meer weten over het boekje "Buiten de lijntjes", klik hier

bottom of page