top of page
Affiche A3 Café Literair (2).jpg

de Renesse, Lierselei 30 Oostmalle

Boekenruil vanaf 14:00u

Verhinder dat jouw boeken stof

staan te vergaren in je kast en ruil ze

met een andere lezer...

124295489-laten-we-letters-verwisselen-met-decoratie-in-doodle-stijl-offerte-voor-uitwisse

Verder op het programma: 

14:00u: doorlopend boekenruil  en                      boekenstand                 

Er is eveneens mogelijkheid om kleine keuken te gebruiken: boterhammen, pannenkoeken, soep,.... enz.

Bestel hier je dagticket voor 10 euro:

15:00u  Raya Schaduwjaagster

op de stoel bij Linda Van Mieghem

 Raya, die in de Bib Malle werkt, heeft dus steeds boeken om haar heen. Die prikkelen haar rijke fantasie. Die gebruikt ze om de verrassende en opwindende avonturen van Felix Lichtjes te vertellen. Haar boeken zijn bijzonder geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Vanaf 15:00u kom je te weten hoe Raya’s verhalen  tot stand komen. Linda Van Mieghem gaat met haar in gesprek over "Halve Wereld en Kleine Wereld" haar nieuwste boek.  Dat belooft dus boeiend en fantasierijk te worden... 

Inkom:  gratis voor kinderen tot 14 jaar

             volwassenen met dagticket

                 of 5,00 euro (ter plaatse betalen)

17:00u: Stefan Blommaert

over de politieke spanningen in het Oosten 

Stefan Blommaert studeerde Hedendaagse Geschiedenis aan de VUB.  Na zijn studies gaf hij een drietal jaar les aan middelbare scholen in Antwerpen. Samen met onder meer Jan Balliauw stampte hij Radio Centraal in Antwerpen uit de grond. Daar leerde hij ook het journalistieke vak.

In 1984 kwam Stefan bij de radionieuwsdienst van de toenmalige BRT 

werken en een jaar later stapte hij over naar televisie, waar hij zowel verslaggeving als de presentatie van Het Journaal deed. Daarna deed hij voornamelijk verslaggeving vanuit Rusland en Azië

Eind augustus 2012 werd hij de vaste correspondent vanuit Peking, ter vervanging van Tom Van de Weghe. Eind 2014 besloot de VRT niet langer met buitenlandse correspondenten te werken. Hij bleef de regio wel volgen.

Over China schreef hij De eeuw van Xi (2019). 

Blommaert ging eind april 2023 op pensioen.

Inkom: met je dagticket

             of: 5,00 euro (ter plaatse te betalen)

20:00u: Kamiel Vermeylen (Knack journalist ) in gesprek met  Bruno De Wever

 Bruno De Wever is historicus en professor aan de UGent . Hij is schrijver van publicaties over de Belgische geschiedenis met een specialisatie in de geschiedenis van de collaboratie in de Tweede Wereldoorlog. Hij groeide op in een Vlaams-nationalistisch gezin en was in zijn jeugdjaren lid van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ). In een interview formuleerde hij het als een "anti-Belgisch, extreemrechts, Vlaams-nationalistisch milieu". 

Onder invloed van zijn studies geschiedenis aan de Universiteit Gent nam hij uitdrukkelijk afstand van het Vlaams-nationalisme van zijn ouders en ging hij na verloop van tijd steeds meer linkse sympathieën koesteren.  In een laatste interview met GVA noemt hij zichzelf een sociaal democraat. Hij ging in oktober 2023 met pensioen en is de elf jaar oudere broer van Bart De Wever, eveneens historicus en voorzitter van NV-A.   

Kamiel Vermeylen, journalist bij Knack gaat met hem  in gesprek vanaf 20.00u.

Inkom: met je dagticket

             of: 5,00 euro (ter plaatse te betalen)

bottom of page